Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Πίτα με κολοκυθάκια και δυόσμο
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
2 κιλά κολοκυθάκια
1 πράσο κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 αυγά
500 γραμμάρια ανθότυρο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος
1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα
Αλάτι
1 δόση για φύλλο με μαγιά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το φύλλο)
Λιωμένο Βιτάμ κλασικό (για το ταψί)
Εκτέλεση
Execution
Κόβουμε τα κοκολυθάκια σε ροδέλες, ζεσταίνουμε το Βιτάμ και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν, μαζί με τα κρεμμυδάκια. Λίγα λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τα αυγά, το ανθότυρο, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Στρώνουμε σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με Βιτάμ, τα δυό πρώτα φύλλα, δημιουργώντας ζάρες, αφού τα αλείψουμε με λιωμένο Βιτάμ. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και, από πάνω, απλώνουμε πάλι ζαρωμένα και βιταμωμένα άλλα δυό φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.