use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πιροσκί

Δες συνταγή για Πιροσκί με Βιτάμ Soft. Για ζύμες, πίτες αλλά και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, επίλεξε φυτικό Βιτάμ και απογείωσε τα φαγητά σου
  • Μερίδες25
recipe image Πιροσκί

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη
  • 450 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
  • 140 ml χλιαρό νερό
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
  • 2 αυγά
  • 8 γραμμάρια ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Υλικά για τη γέμιση με πατάτα
  • 400 γραμμάρια πατάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμος
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε ελαφρά. Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων το μπολ και αφήνουμε στην άκρη, να διπλασιαστεί σε όγκο, για 30 λεπτά.
      2. Ζυμώνουμε το μείγμα στο μίξερ, μαζί με τα αυγά και το αλάτι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σε σφιχτή ζύμη, προσθέτουμε το Βιτάμ και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη.
      3. Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, να ξεκουραστεί για 40 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και άλλα 40 λεπτά στο ψυγείο.
      4. Βράζουμε τις πατάτες και, όσο είναι ακόμη ζεστές, τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το Βιτάμ, αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμύδια και το δυόσμο, ψιλοκομμένο.
      5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ομοιόμορφα μπαλάκια των 40 γραμμαρίων. Πατάμε ελαφρά με το χέρι μας να ανοίξει και γεμίζουμε με το μείγμα πατάτας. Κλείνουμε σε μακρόστενο λεπτό ρολό, πιέζουμε πολύ καλά τις άκρες, για να κλείσουν, και τα πατάμε ελαφρά.
      6. Αφήνουμε τα πιροσκί 10 λεπτά και τα τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό σπορέλαιο, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.