Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φτερούγες κοτόπουλου με τσίλι και μέλι

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 0 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Φτερούγες κοτόπουλου με τσίλι και μέλι

Υλικά

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 50 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 100 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 80 γραμμάρια σριράτσα (ή άλλη σάλτσα τσίλι)
  • 50 γραμμάρια σάλτσα σόγιας
  • Χυμός από 1 lime
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 lime
  • Κόλιανδρος φρέσκος
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για τις φτερούγες, λιώνουμε το Βιτάμ κλασικό και τις μαρινάρουμε με την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε ένα ταψί με το ηλιέλαιο, τοποθετούμε τις φτερούγες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 50 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε και κρατάμε ζεστά.
  2. Για τη σάλτσα, σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το Βιτάμ και προσθέτουμε τη Βιτάμ Cremefine, το μέλι, την καυτερή σάλτσα, τη σόγια μαζί με το lime και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει.
  3. Ανακατεύουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με φύλλα κόλιανδρου και φέτες από lime.