Φλωρεντίνες
Χρόνος Προετοιμασίας15 min
ΜερίδεςServes 9

Υλικά
- 125 g Ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 g Κρέμα γάλακτος
- 40 g Μέλι
- 35 g Σιρόπι γλυκόζης
- 60 g Βιτάμ Βούτυρο
- 150 g Αμύγδαλο φιλέ
- 125 g *Φρουϊ γλασέ εσπεριδοειδή σε κύβους ή γλυκο του κουταλιού πορτοκάλι/μανταρίνι/λεμόνι στραγγισμένο
- 25 g Cranberries ή σταφίδες ή φρουϊ γλασέ κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο σταγγισμένο
- Ινδοκάρυδο(προαιρετικά)
- Σοκολάτα (προαιρετικά)
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το σιρόπι γλυκόζης και το Βιτάμ βούτυρο και τα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα
- Αφού πάρει μία βράση και έχει χρυσαφίσει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη σπάσουν τα αμύγδαλα.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα), βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας μείγμα (με κενό αναμεσά τους γιατί στο ψήσιμο θα ανοίξουν).
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 8-10 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Στη συνέχεια, τις βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστές μπορούμε να πασπαλίσουμε με ινδοκάρυδο (Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή κουπ ατ δίνουμε σχήμα στη κάθε φλωρεντίνα μαζεύοντας το μείγμα μέσα στο τσέρκι ώστε να πάρει ωραίο στρογγυλό σχήμα).
- Αφήνουμε να παγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μπορούμε να αλείψουμε με σοκολάτα την κάτω επιφάνεια της κάθε φλωρεντίνας.