Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φλωρεντίνες

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • ΜερίδεςServes 9
recipe image Φλωρεντίνες

Υλικά

  • 125 g Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 g Κρέμα γάλακτος
  • 40 g Μέλι
  • 35 g Σιρόπι γλυκόζης
  • 60 g Βιτάμ Βούτυρο
  • 150 g Αμύγδαλο φιλέ
  • 125 g *Φρουϊ γλασέ εσπεριδοειδή σε κύβους ή γλυκο του κουταλιού πορτοκάλι/μανταρίνι/λεμόνι στραγγισμένο
  • 25 g Cranberries ή σταφίδες ή φρουϊ γλασέ κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο σταγγισμένο
  • Ινδοκάρυδο(προαιρετικά)
  • Σοκολάτα (προαιρετικά)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το σιρόπι γλυκόζης και το Βιτάμ βούτυρο και τα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα
  2. Αφού πάρει μία βράση και έχει χρυσαφίσει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη σπάσουν τα αμύγδαλα.
  3. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα), βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας μείγμα (με κενό αναμεσά τους γιατί στο ψήσιμο θα ανοίξουν).
  4. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 8-10 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
  5. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστές μπορούμε να πασπαλίσουμε με ινδοκάρυδο (Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή κουπ ατ δίνουμε σχήμα στη κάθε φλωρεντίνα μαζεύοντας το μείγμα μέσα στο τσέρκι ώστε να πάρει ωραίο στρογγυλό σχήμα).
  6. Αφήνουμε να παγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Μπορούμε να αλείψουμε με σοκολάτα την κάτω επιφάνεια της κάθε φλωρεντίνας.