Πίτα
Πατατόπιτα πικάντικη
Μερίδες 10

Ingredients
- 1 κιλό πατάτες
- 2 χωριάτικα λουκάνικα (σε ροδέλες και, κάθε ροδέλα, σε τέταρτα)
- 3 πράσα κομμένα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα (όπως στη χωριάτικη)
- 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
- 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι
- 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1 δόση ζύμη με γιαούρτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το άνοιγμα των φύλλων)
- Λιωμένο Βιτάμ (για το ταψί)
Execution
- Βράζουμε τις πατάτες, με τη φλούδα τους, σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι, χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και, όσο είναι ακόμη ζεστές, τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις ενώνουμε με το πράσο, το κρεμμύδι και το λουκάνικο, τη μία κουταλιά Βιτάμ, τον άνηθο, το μαϊντανό, το τυρί, το κάρυ, το κύμινο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
- Ανοίγουμε τα δυό πρώτα φύλλα, τα στρώνουμε, ζαρωμένα, σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με Βιτάμ, αφού τα βουτυρώσουμε καλά.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δυό φύλλα, βιταμωμένα, που θα τα στρώσουμε επίσης ζαρωμένα.
- Χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

