Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Παστάκια με κρέμα καρύδας και lime

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 min
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
  • ΜερίδεςServes 8
recipe image Παστάκια με κρέμα καρύδας και lime

Υλικά

  • 300 γραμμάρια μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ ή Digestive
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft, λιωμένο
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 400 ml φρέσκο γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • Χυμός και ξύσμα από 1 lime
  • 150 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί με 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη)
  • 200 γραμμάρια τριμμένη ινδική καρύδα
  • Επιπλέον τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για τη βάση, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβουμε καλά. Τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το γάλα με το Βιτάμ soft και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε πυρέξ ή ταψάκι. Το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  2. Για την κρέμα, βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
  3. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και λίγο από το γάλα και τα χτυπάμε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν.
  4. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και, μόλις ζεσταθεί καλά, το ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το Βιτάμ soft, τον χυμό και το ξύσμα lime και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπασμένη με μεμβράνη που θα ακουμπάει στην επιφάνειά της, για να μην κάνει πέτσα.
  6. Στη συνέχεια, χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός την κρέμα να αφρατέψει και την αναμειγνύουμε με την τριμμένη καρύδα και, έπειτα, με τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  7. Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί, πάνω από τα μπισκότα, και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες, πριν το κόψουμε σε κομμάτια.
  8. Πριν το σερβίρουμε, απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας μπόλικη τριμμένη ινδική καρύδα και ξύσμα lime.