Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Παστάκια

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες20
recipe image Παστάκια

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα με τη φλούδα
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο (εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν: Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι, Βιτάμ soft ή Βιτάμ light)
  • 50 γραμμάρια φρυγανιά
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • 750 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 250 ml Βιτάμ Cremefine με 30% λιπαρά
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρόκους αυγού και 1 αυγό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 250 γραμμάρια σαντιγί
  • Κερασάκια
  • Αμύγαλο τριμμένο
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμετο παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την αμυγαλόψιχα, το μοσχοκάρυδο, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τους κρόκους, το Βιτάμ και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια.
  4. Σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα και το μείγμα αμυγδαλόψιχας.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 24 εκατοστών, το οποίο έχουμε αλείψει με Βιτάμ, και ψήνουμε στους 175°C για 45 λεπτά.
  6. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε τρία ισόποσα μέρη.
  7. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα  Βιτάμ, τα 600 ml γάλακτος και τη βανίλια, για να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  8. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι, προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα 100 ml γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ασταμάτητα με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  10. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε Βιτάμ και ανακατεύουμε, για να απορροφηθεί στην κρέμα.
  11. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα, σκεπασμένη με μεμβράνη τροφίμων.
  12. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε ένα δίσκο και απλώνουμε τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με το άλλο παντεσπάνι, την κρέμα και, τέλος, το τελευταίο παντεσπάνι.
  13. Αλείφουμε με τη σαντιγί και βάζουμε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο 4 ώρες.
  14. Κατόπιν, κόβουμε σε μικρά παστάκια, γαρνίρουμε το καθένα με κερασάκια και τριμμένο αμύγδαλο ή τρούφα.