Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 100 γραμμάρια από το αλεύρι, για να κάνουμε τo προζύμι. Ζυμώνουμε, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ με το γάντζο αρκετή ώρα, ώσπου να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη, που να ξεκολλάει από το μπολ μας. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα νωπή και αφήνουμε για 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν, τοποθετούμε τη ζύμη σε μια φόρμα κυλινδρική και την αφήνουμε για ακόμα 2 ώρες, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Ψήνουμε για μια ώρα περίπου και ξεφορμάρουμε αμέσως. Κόβουμε το πανετόνε, αφού έχει κρυώσει εντελώς, μετά από 8 ώρες. Πασπαλίζουμε με χονδρή ζάχαρη και στολίζουμε με κονφί πορτοκαλιού.