Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Ομελέτα ψητή
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Μερίδες6
Υλικά
Ingredients
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
1 κουταλάκι αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά ζάχαρη
10 αυγά
3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στραγγίζεουμε λίγο.
Αλείφουμε με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse ένα ταψί περίπου 22 εκατοστών και στρώνουμε τον πάτο του με τις ντομάτες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και ψήνουμε τις ντομάτες, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε επάνω στις ντομάτες.
Ψήνουμε την ομελέτα για 25 λεπτά περίπου. Περίπου 5 λεπτά πριν τη βγάλουμε από το φούρνο, τη βάζουμε κάτω από ζεστό grill να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια.