Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ομελέτα ψητή

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • ΜερίδεςΜερίδες 6
recipe image Ομελέτα ψητή

Υλικά

Ingredients
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
  • 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στραγγίζεουμε λίγο.
      2. Αλείφουμε με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse ένα ταψί περίπου 22 εκατοστών και στρώνουμε τον πάτο του με τις ντομάτες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και ψήνουμε τις ντομάτες, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
      3. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε επάνω στις ντομάτες.
      4. Ψήνουμε την ομελέτα για 25 λεπτά περίπου. Περίπου 5 λεπτά πριν τη βγάλουμε από το φούρνο, τη βάζουμε κάτω από ζεστό grill να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια.