use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Αυγό

Ομελέτα ψητή

  • Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
  • Μερίδες 6
recipe image Ομελέτα ψητή
Ingredients
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
  • 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στραγγίζεουμε λίγο.
  2. Αλείφουμε με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse ένα ταψί περίπου 22 εκατοστών και στρώνουμε τον πάτο του με τις ντομάτες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και ψήνουμε τις ντομάτες, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε επάνω στις ντομάτες.
  4. Ψήνουμε την ομελέτα για 25 λεπτά περίπου. Περίπου 5 λεπτά πριν τη βγάλουμε από το φούρνο, τη βάζουμε κάτω από ζεστό grill να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια.