Αυγό
Ομελέτα ψητή
Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
Μερίδες 6

Ingredients
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
- 1 κουταλάκι αποξηραμένος βασιλικός
- 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 10 αυγά
- 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
- 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στραγγίζεουμε λίγο.
- Αλείφουμε με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse ένα ταψί περίπου 22 εκατοστών και στρώνουμε τον πάτο του με τις ντομάτες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και ψήνουμε τις ντομάτες, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε επάνω στις ντομάτες.
- Ψήνουμε την ομελέτα για 25 λεπτά περίπου. Περίπου 5 λεπτά πριν τη βγάλουμε από το φούρνο, τη βάζουμε κάτω από ζεστό grill να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια.

