Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Muffins

  • Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες8
recipe image Muffins

Υλικά

  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2/3 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • Χυμός λεμονιού (από 1/2 λεμόνι)
  • 1 πρέζα αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
  2. Λιώνουμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος με τα αυγά, το λιωμένο Βιτάμ  και το χυμό λεμονιού στο κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  5. Γεμίζουμε με τη ζύμη μας φορμάκια χαρτιού, μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.
  6. Ψήνουμε για περίπου 15-18 λεπτά στους 200°C. Τέλος, πασπαλίζουμε τα ψημένα muffins με την άχνη ζάχαρη.