Δίχρωμα Μπισκότα Cookies
Δες συνταγή για δίχρωμα μπισκότα cookies, με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για δίχρωμα μπισκότα cookies, με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος15 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας30 λεπτά
Μερίδες 12

- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 φακελάκι βανιλέτα
- 1 αυγό
- 20 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
- Ρίχνουμε στην κουζινομηχανή το Βιτάμ κομμένο σε κύβους, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε πιο δυνατή για να αφρατέψει το μίγμα.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε το αβγό και τη βανιλέτα.
- Χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, χαμηλώνοντας ταχύτητα μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Βάζουμε τη μισή ζύμη σε ένα μπολ και αφήνουμε την υπόλοιπη στον κάδο.
- Σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε μέσα 20γρ. κακάο και αυξάνουμε ταχύτητα για να ομογενοποιηθεί. Όταν είναι έτοιμη, τη δουλεύουμε λίγο στα χέρια και λίγο πάνω στον πάγκο ώστε να πάρει το σωστό χρώμα. Δουλεύουμε λίγο στα χέρια μας και την άλλη ζύμη.
- Φτιάχνουμε μπαστουνάκια και με τις δυο ζύμες –βανίλια και κακάο- τα ανοίγουμε όσο πιο πολύ μπορούμε και τα πλάθουμε μαζί.
- Στη συνέχεια παίρνουμε μία «χούφτα» από το δίχρωμο πια ζυμάρι, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια που τα κάνουμε με τα χέρια μας μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε τα cookies μας στους 180 °C για 15 λεπτά.

