use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπισκότα Πασχαλινά Αυγά

Δες εδώ συνταγή για μπισκότα πασχαλινά αυγά με Βιτάμ. Για πεντανόστιμες, εύκολες γιορτινές Πασχαλινές συνταγές βάλε στα γλυκά και τα φαγητά σου φυτικό Βιτάμ.
  • 1 ώρες 5 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας50 λεπτά
  • Μερίδες30
recipe image Μπισκότα Πασχαλινά Αυγά

Υλικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
Για το Γλάσο
  • 100 γραμμάρια ασπράδια αυγών
  • 450 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4 σταγόνες χυμός λεμόνι
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας

      Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
      2. 2. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, και προσθέτουμε το αυγό. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί και, έπειτα, προσθέτουμε το ξύσμα των λεμονιών
      3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
      4. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
      5. Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 1 εκατοστό.
      6. Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα αυγού με το κουπ-πατ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
      Φτιάχνουμε το Γλάσο
      1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη και τις σταγόνες χυμό λεμονιού για περίπου 5 λεπτά. Το γλάσο πρέπει να είναι σχετικά σφιχτό. Αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτουμε λίγες ακόμα σταγόνες χυμό λεμονιού. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε άχνη ζάχαρη
      2. Βάφουμε το γλάσο με χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρέσκείας μας
      3. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, πριν τα αποθηκεύσουμε σε γυάλινο ή μεταλλικό κουτί
      Tip για διακόσμηση: Για άκρως πασχαλινή διάθεση μπορείτε αν διακοσμήσετε τα μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα. Διαλέξτε τα χρώματα της αρέσκειάς σας και δημιουργήστε διαφορετικά πασχαλινά σχέδια.