Μπισκότα Πασχαλινά Αυγά
Δες εδώ συνταγή για μπισκότα πασχαλινά αυγά με Βιτάμ. Για πεντανόστιμες, εύκολες γιορτινές Πασχαλινές συνταγές βάλε στα γλυκά και τα φαγητά σου φυτικό Βιτάμ.
- Χρόνος Προετοιμασίας50 λεπτά
- Μερίδες30
Υλικά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 20 ml χυμός λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γραμμάρια αλεύρι
Για το Γλάσο
- 100 γραμμάρια ασπράδια αυγών
- 450 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 4 σταγόνες χυμός λεμόνι
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- 2. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, και προσθέτουμε το αυγό. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί και, έπειτα, προσθέτουμε το ξύσμα των λεμονιών
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 1 εκατοστό.
- Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα αυγού με το κουπ-πατ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
Φτιάχνουμε το Γλάσο
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη και τις σταγόνες χυμό λεμονιού για περίπου 5 λεπτά. Το γλάσο πρέπει να είναι σχετικά σφιχτό. Αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτουμε λίγες ακόμα σταγόνες χυμό λεμονιού. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε άχνη ζάχαρη
- Βάφουμε το γλάσο με χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρέσκείας μας
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, πριν τα αποθηκεύσουμε σε γυάλινο ή μεταλλικό κουτί
Tip για διακόσμηση: Για άκρως πασχαλινή διάθεση μπορείτε αν διακοσμήσετε τα μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα. Διαλέξτε τα χρώματα της αρέσκειάς σας και δημιουργήστε διαφορετικά πασχαλινά σχέδια.