Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπιφτέκια sandwich

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Μπιφτέκια sandwich

Υλικά

  • 1 κουταλιά γάλα
  • 2 κουταλιές γαλέτα
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 9 φέτες τυρί γραβιέρα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά, το αυγό, το γάλα και τη γαλέτα και, μετά, προσθέτουμε 1 κουταλάκι Βιτάμ και το μαϊντανό. Ζυμώνουμε καλά, για να αναμειχθούν τα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια sandwich.
  2. Πλάθουμε λεπτά ισομεγέθη μπιφτέκια και, στα μισά από αυτά, τοποθετούμε από μία φέτα γραβιέρα, σκεπάζοντας μετά με τα υπόλοιπα μπιφτέκια. Αν θέλουμε, δίνουμε τετράγωνο σχήμα στα μπιφτέκια sandwich, κόβοντας με το μαχαίρι τις άκρες και διαπλάθοντας τις γωνίες με υγρά χέρια.
  3. Βάζουμε τα μπιφτέκια sandwich σε ένα ταψάκι αλειμμένο με Bιτάμ και τοποθετούμε επάνω στο καθένα από ένα κομματάκι Βιτάμ που απέμεινε, για να τα ψήσουμε για περίπου 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
  4. Μπορούμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια sandwich, πασπαλισμένα με λίγο τριμμένο τυρί και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, επάνω σε ισομεγέθη ψωμάκια και ντομάτα.