Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Μπιφτέκια sandwich
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
1 κουταλιά γάλα
2 κουταλιές γαλέτα
1 αυγό
300 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
9 φέτες τυρί γραβιέρα
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Εκτέλεση
Execution
Ζυμώνουμε τον κιμά, το αυγό, το γάλα και τη γαλέτα και, μετά, προσθέτουμε 1 κουταλάκι Βιτάμ και το μαϊντανό. Ζυμώνουμε καλά, για να αναμειχθούν τα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια sandwich.
Πλάθουμε λεπτά ισομεγέθη μπιφτέκια και, στα μισά από αυτά, τοποθετούμε από μία φέτα γραβιέρα, σκεπάζοντας μετά με τα υπόλοιπα μπιφτέκια. Αν θέλουμε, δίνουμε τετράγωνο σχήμα στα μπιφτέκια sandwich, κόβοντας με το μαχαίρι τις άκρες και διαπλάθοντας τις γωνίες με υγρά χέρια.
Βάζουμε τα μπιφτέκια sandwich σε ένα ταψάκι αλειμμένο με Bιτάμ και τοποθετούμε επάνω στο καθένα από ένα κομματάκι Βιτάμ που απέμεινε, για να τα ψήσουμε για περίπου 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια sandwich, πασπαλισμένα με λίγο τριμμένο τυρί και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, επάνω σε ισομεγέθη ψωμάκια και ντομάτα.