use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Baton Sale (Μπατόν Σαλέ)

Δες συνταγή για Baton Sale (Μπατόν Σαλέ) με Βιτάμ και άλλα κουλουράκια και μπισκότα. Εύκολες, πεντανόστιμες ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 1 ώρες 15 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας45 λεπτά
  • Μερίδες50
recipe image Μπατόν σαλέ

Υλικά

Επιπλέον
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Σουσάμι (λευκό και μαύρο)
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 320 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 90 ml γάλα
  • 150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

      Εκτέλεση

      1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ soft με τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικινγκ πάουντερ, τη γραβιέρα και, σταδιακά, το αλεύρι.
      2. Ζυμώνουμε, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
      3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
      4. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 20 γραμμαρίων και πλάθουμε τα μπατόν σαλέ σε λεπτά και μακριά μπαστουνάκια. Ακουμπάμε σε αντικολλητικο χαρτί, αλείφουμε με ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
      5. Ψήνουμε τα μπατόν σαλέ στο αερόθερμο στους 175°C βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.