Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπατόν σαλέ

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες50
recipe image Μπατόν σαλέ

Υλικά

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 320 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 90 ml γάλα
  • 150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Σουσάμι (λευκό και μαύρο)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ soft με τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικινγκ πάουντερ, τη γραβιέρα και, σταδιακά, το αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  4. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 20 γραμμαρίων και πλάθουμε τα μπατόν σαλέ σε λεπτά και μακριά μπαστουνάκια. Ακουμπάμε σε αντικολλητικο χαρτί, αλείφουμε με ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  5. Ψήνουμε τα μπατόν σαλέ στο αερόθερμο στους 175°C βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.