Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπαστουνάκια κοτόπουλου

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες5
recipe image Μπαστουνάκια κοτόπουλου

Υλικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε φέτες)
  • 3/4 του πακέτου Βιτάμ κλασικό ή Βιτάμ soft
  • 3 κουταλιές χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πακέτο κορν φλέικς
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου.
  2. Χτυπάμε το Βιτάμ με το χυμό λεμονιού, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αρωματικά, το αλάτι με το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Σπάμε με το χέρι μας τα κορν φλέικς σε μικρά κομματάκια. Αλείφουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου με μια λεπτή στρώση από το μείγμα του Βιτάμ και από τις δύο πλευρές. Τα τυλίγουμε με τα κορν φλέικς.
  4. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί φούρνου με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε κάτω από ζεστό grill για 15 λεπτά περίπου. Όταν πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε και από την άλλη. Τα σερβίρουμε ζεστά με μια σάλτσα της επιλογής μας.