Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Μοσχαράκι γάλακτος με γλυκοπατάτες
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
1 1/2 κιλό μοσχάρι από το ποντίκι (κομμένο σε κύβους)
1 κιλό γλυκοπατάτες (κομμένες σε κύβους)
300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα (κομμένα στη μέση)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 λίτρα νερό
2 μερίδες έτοιμου ζωμού βοδινού
1 ποτήρι του κρασιού λευκός ξηρός οίνος
1/2 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φύλλο δάφνης
4 σπόροι μπαχάρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη Βιτάμ και ρίχνουμε το μοσχαράκι. Σοτάρουμε το κρέας, δίνοντας χρώμα σε όλες τις πλευρές του, για να κλείσουν οι πόροι και να μαγειρευτεί με τους ζωμούς του.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και μαγειρεύουμε, έως ότου μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Συμπληρώνουμε με το νερό και το ζωμό βοδινού, μέχρι να σκεπαστεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Σιγοβράζουμε για 60 λεπτά, έως ότου ετοιμαστούν το κρέας και οι πατάτες, και δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα από το ζωμό του μοσχαριού.