Μωσαϊκό
Δες εδώ συνταγή για Μωσαϊκό με Βιτάμ. Για περισσότερες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές για γλυκά και φαγητά, μπες στο website του Βιτάμ.
- Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες 25 λεπτά
- Μερίδες4
Υλικά
- 125g Βιτάμ κλασικό
- 200g μπισκότα βρώμης
- 220g μπισκότα τύπου petit-beurre (1 συσκευασία)
- 200g σοκολάτα κουβερτούρα
- 200g κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
- 200g φυστίκια Αιγίνης (ή άλλος ξηρός καρπός)
- 1 κούπα αποξηραμένα φρούτα
- ½ κούπα ινδική καρύδα
Εκτέλεση
- Βάζουμε 125g Βιτάμ κλασικό στο τηγάνι και προσθέτουμε κρέμα καρύδας (ή κρέμα γάλακτος)
- Σπάμε τα μπισκότα , ιδανικά ένα-ένα, οχι σε πολύ μικρά κομμάτια
- Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπωλ, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει, ώστε να μην έχουν ψίχουλα και χαλάσει η υφή του γλυκού
- Ρίχνουμε στο τηγάνι (που έχει το Βιτάμ, την κρέμα), τη σοκολάτα, αφού την έχουμε κόψει σε κομματάκια, και ανακατεύουμε, και περιμένουμε να λιώσει
- Περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα, ώστε να το ρίξουμε στα μπισκότα, για να μη πανιάσουν τα μπισκότα και χάσουν την τραγανότητα τους
- Αφού κρυώσει το μείγμα, το αδειάζουμε μέσα στα μπισκότα και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας (π.χ. φιστίκια), και ανακατεύουμε χωρίς πολλή δύναμη
- Βάζουμε στη φόρμα λαδόκολλα, για να το ξεφορμάρουμε πιο εύκολα, ρίχνουμε τη μισή δόση από το μείγμα, απλώνουμε καλά, και προσθέτουμε και την υπόλοιπη
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει και να βγει από τη φόρμα με ευκολία