Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Μίνι τάρτες με καπνιστά τυριά ακαλλαντικά
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες6
Υλικά
Για τη ζύμη τάρτας
250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, κομμένο σε κύβους
1 αυγό
40 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
250 γραμμάρια τυρί μετσοβόνε
100 γραμμάρια μπέικον
100 γραμμάρια γαλοπούλα καπνιστή
Για την υγρή γέμιση
3 κρόκοι αυγών
1 αυγό
250 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Ροζ πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Execution
Για τη ζύμη τάρτας, τοποθετούμε σε έναν κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το Βιτάμ κλάσικό και τα χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια αμμώδη υφή. Προσθέτουμε το αυγό, το νερό, το αλάτι με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 2 mm περίπου και τοποθετούμε σε ταρτιέρες διαμέτρου 10 cm. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα και κάποιο βάρος από όσπρια πάνω τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ºC για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και προσθέτουμε, κομμένα σε μικρά κομμάτια το μπέικον, την καπνιστή γαλοπούλα και το τυρί.
Για την υγρή γέμιση, ομογενοποιούμε τους κρόκους με το αυγό και την κρέμα γάλακτος. Καρυκεύουμε με λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο, το ροζ πιπέρι και αδειάζουμε την υγρή γέμιση, μέχρι τα 3/4 του ύψους της τάρτας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τις ταρτιέρες και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Σερβίρουμε τις τάρτες χλιαρές.
Εάν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε 1 μεγάλη τάρτα, σε ταρτιέρα διαμέτρου 30 cm.