Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μίνι τάρτες με καπνιστά τυριά ακαλλαντικά

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 0 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες6
recipe image Μίνι τάρτες με καπνιστά τυριά ακαλλαντικά

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, κομμένο σε κύβους
  • 1 αυγό
  • 40 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250 γραμμάρια τυρί μετσοβόνε
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 100 γραμμάρια γαλοπούλα καπνιστή
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό
  • 250 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • Αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Ροζ πιπέρι σε κόκκους
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για τη ζύμη τάρτας, τοποθετούμε σε έναν κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το Βιτάμ κλάσικό και τα χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια αμμώδη υφή. Προσθέτουμε το αυγό, το νερό, το αλάτι με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 2 mm περίπου και τοποθετούμε σε ταρτιέρες διαμέτρου 10 cm. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα και κάποιο βάρος από όσπρια πάνω τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ºC για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και προσθέτουμε, κομμένα σε μικρά κομμάτια το μπέικον, την καπνιστή γαλοπούλα και το τυρί.
  2. Για την υγρή γέμιση, ομογενοποιούμε τους κρόκους με το αυγό και τη Βιτάμ Cremefine. Καρυκεύουμε με λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο, το ροζ πιπέρι και αδειάζουμε την υγρή γέμιση, μέχρι τα 3/4 του ύψους της τάρτας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τις ταρτιέρες και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Σερβίρουμε τις τάρτες χλιαρές.
  3. Εάν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε 1 μεγάλη τάρτα, σε ταρτιέρα διαμέτρου 30 cm.