Τυρί
Μίνι τάρτες με καπνιστά τυριά ακαλλαντικά
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες 6

Για τη ζύμη τάρτας
- 250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, κομμένο σε κύβους
- 1 αυγό
- 40 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 250 γραμμάρια τυρί μετσοβόνε
- 100 γραμμάρια μπέικον
- 100 γραμμάρια γαλοπούλα καπνιστή
Για την υγρή γέμιση
- 3 κρόκοι αυγών
- 1 αυγό
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- Ροζ πιπέρι σε κόκκους
Execution
- Για τη ζύμη τάρτας, τοποθετούμε σε έναν κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το Βιτάμ κλάσικό και τα χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια αμμώδη υφή. Προσθέτουμε το αυγό, το νερό, το αλάτι με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 2 mm περίπου και τοποθετούμε σε ταρτιέρες διαμέτρου 10 cm. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα και κάποιο βάρος από όσπρια πάνω τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ºC για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και προσθέτουμε, κομμένα σε μικρά κομμάτια το μπέικον, την καπνιστή γαλοπούλα και το τυρί.
- Για την υγρή γέμιση, ομογενοποιούμε τους κρόκους με το αυγό και την κρέμα γάλακτος. Καρυκεύουμε με λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο, το ροζ πιπέρι και αδειάζουμε την υγρή γέμιση, μέχρι τα 3/4 του ύψους της τάρτας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τις ταρτιέρες και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Σερβίρουμε τις τάρτες χλιαρές.
- Εάν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε 1 μεγάλη τάρτα, σε ταρτιέρα διαμέτρου 30 cm.

