Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Μακαρονάδα με μανιτάρια και λουκάνικο
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
250 γραμμάρια κοντά ζυμαρικά
100 γραμμάρια χοντροκομμένο κεφαλοτύρι
150 γραμμάρια ψιλοκομμένα λουκάνικα
250 γραμμάρια μανιτάρια πλυμένα και κομμένα
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 πράσο πλυμένο και ψιλοκομμένο
140 γραμμάρια ψιλοκομμένο χαλούμι
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μείγμα μπαχαρικών
1 μερίδα ζωμός βοδινού
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
Εκτέλεση
Execution
Βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα μανιτάρια, την πιπεριά και λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε τα λαχανικά 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά, για να πιουν τα υγρά τους. Μετά, προσθέτουμε 100 ml. Βιτάμ Culinesse, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Τηγανίζουμε το λουκάνικο σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά Βιτάμ Culinesse και το κρατάμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά με το ζωμό βοδινού σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε, μαζί με το λουκάνικο, στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σκεπασμένα σε μια πιατέλα, για να μείνουν ζεστά.
Βάζουμε το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα τυριά, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το τελικό αποτέλεσμα τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών τη μακαρονάδα με μανιτάρια και λουκάνικο και σερβίρουμε.