Μαγειρίτσα με Μανιτάρια και Άγρια Χόρτα
Δες εδώ συνταγή για μαγειρίτσα με μανιτάρια και άγρια χόρτα, με Βιτάμ. Για περισσότερες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές για φαγητά και γλυκά, μπες στο website του Βιτάμ.
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- Μερίδες4
Υλικά
- 125g Βιταμ Κλασικό
- 300g μανιτάρια πλευρώτους
- 300g μανιτάρια πορτομπέλο
- 150g αποξηραμένα μανιτάρια (πορτσίνι)
- 600ml νερό
- 1 ποτήρι λευκό κρασί (250ml)
- 1/3 κ.γ. Κύμινο
- 1/3 κούπας ρύζι γλασέ (80g)
- 1 μαρούλι
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σ. Κορν φλάουρ
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1 αβγό και έναν κρόκο
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε κύβους τα μανιτάρια (πλευρώτους και πορτομπέλο) και μαζί με ¼ Βιταμ Κλασικό τα ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με δυνατή φωτιά
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά
- Κόβουμε το μαρούλι και μαζί με το ρύζι γλασέ και τα αποξηραμένα μανιτάρια, τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα μας ενώ παράλληλα χαμηλώνουμε την φωτιά και αλατίζουμε
- Ρίχνουμε λίγο κύμινο και ανακατεύουμε
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο
- Ανακατεύουμε και σε ένα μικρό μπόλ με κρύο νερό, βάζουμε 1 κ.σ. Κορν φλάουρ για να δέσουμε την σούπα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο Βιτάμ Κλασικό
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στην κατσαρόλα μας και σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό του λεμονιού μαζί με 2 αυγά και λίγο υγρό από την κατσαρόλα και με το σύρμα τα χτυπάμε καλά
- Τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε πολύ καλά