use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Κέικ

Lava cake

  • Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
  • Μερίδες 10
recipe image Lava cake
Ingredients
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 40 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσσο σε σκόνη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 120 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 30 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
Υλικά για τα τσέρκια
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ Soft
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
Execution
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, καλύπτουμε πολύ καλά 3 φόρμες με Βιτάμ Soft και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το εσπρέσσο σε σκόνη και το αλάτι.
  2. Στο μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα και το Βιτάμ Soft σε μπεν μαρί, προσέχοντας να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό που βράζει.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα ζάχαρης και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι επάνω από το μείγμα σοκολάτας και το «διπλώνουμε» με μια μαρίζ. Δεν το ανακατεύουμε, για να μην βγει πολύ σφιχτό το κέικ! Διπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, μέχρι να μη βλέπουμε λευκά σημεία με αλεύρι.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες του κέικ και ψήνουμε για 13 λεπτά.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά σε μια σχάρα και, στη συνέχεια, τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Σερβίρουμε αμέσως.