Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Lava cake
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
40 γραμμάρια ζάχαρη
40 γραμμάρια Βιτάμ Soft
1 μεγάλο αυγό
1 κρόκος αυγού
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσσο σε σκόνη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
120 γραμμάρια κουβερτούρα
30 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
Υλικά για τα τσέρκια
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ Soft
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Εκτέλεση
Execution
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, καλύπτουμε πολύ καλά 3 φόρμες με Βιτάμ Soft και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το εσπρέσσο σε σκόνη και το αλάτι.
Στο μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα και το Βιτάμ Soft σε μπεν μαρί, προσέχοντας να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό που βράζει.
Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα ζάχαρης και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι επάνω από το μείγμα σοκολάτας και το «διπλώνουμε» με μια μαρίζ. Δεν το ανακατεύουμε, για να μην βγει πολύ σφιχτό το κέικ! Διπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, μέχρι να μη βλέπουμε λευκά σημεία με αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες του κέικ και ψήνουμε για 13 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά σε μια σχάρα και, στη συνέχεια, τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Σερβίρουμε αμέσως.