Κουραμπιέδες αμυγδάλου
Χρόνος Μαγειρέματος45 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 80

Υλικά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας μας
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα αποφλοιωμένη και καβουρδισμένη
- 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
- 1 βανίλια
- Ανθόνερο και ζάχαρη άχνη
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το Βιτάμ στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5 λεπτά περίπου στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο και το λικέρ. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, ώστε να πάρουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
- Σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Κόβουμε με κουπ πατ σε αστεράκια ή κάποιο άλλο σχήμα της αρεσκείας μας. Τους βάζουμε σε ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για 20-25 λεπτά περίπου.
- Μόλις ψηθούν, τους βγάζουμε σε πιατέλα, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.