Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες80
recipe image Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Υλικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας μας
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα αποφλοιωμένη και καβουρδισμένη
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ανθόνερο και ζάχαρη άχνη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  2. Ρίχνουμε το Βιτάμ στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5 λεπτά περίπου στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο και το λικέρ. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, ώστε να πάρουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
  4. Σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Κόβουμε με κουπ πατ σε αστεράκια ή κάποιο άλλο σχήμα της αρεσκείας μας. Τους βάζουμε σε ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για 20-25 λεπτά περίπου.
  5. Μόλις ψηθούν, τους βγάζουμε σε πιατέλα, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.