use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κουλουράκια

Εδώ θα βρεις γιορτινή συνταγή για παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια. Για πεντανόστιμα Πασχαλινά γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ
  • 40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες70
recipe image Κουλουράκια

Υλικά

  • 500 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 κιλά αλεύρι
  • 1 κρόκος αυγού (ανακατεμένος με λίγο γάλα ή νερό)

      Εκτέλεση

      1. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ.
      2. Ανακατεύουμε το μπέικινγκ πάουντερ με 1 φλιτζάνι αλέυρι και προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια.
      3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
      4. Χτυπάμε το Βιτάμ, μέχρι να ασπρίσει, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το πορτοκάλι και τη σόδα.
      5. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ, τα αρωματικά και λίγο–λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
      6. Παίρνουμε λίγη ποσότητα από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, πλάθουμε κορδόνια και τα φτιάχνουμε πλεξούδα.
      7. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
      8. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
      9. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180°C για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.