Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπουλο pestο με μανιτάρια και παπαρδέλες

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Κοτόπουλο pestο με μανιτάρια και παπαρδέλες

Υλικά

  • 400 γραμμάρια παπαρδέλες (ή ζυμαρικά της προτίμησής μας)
  • 250 γραμμάρια μικρά μανιτάρια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
  • 6 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
  • 8 κουταλιές της σούπας πέστο Genovese
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το grill.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, και στραγγίζουμε.
  3. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια οριζόντια σε 6 μεγάλες φέτες και το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
  4. Αλείφουμε τα κολοκυθάκια με λίγο Βιτάμ Culinesse. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα συχνά και από τις δύο πλευρές.
  5. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το Βιτάμ Culinesse και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λωρίδες κοτόπουλο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το pesto, 1 κουταλιά κάπαρη και 50 ml ζεστό νερό.
  6. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα. Προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο και τα κολοκύθια στο πλάι. Πασπαλίζουμε το πιάτο με την υπόλοιπη κάπαρη.