Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κορμός σοκολάτας

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • ΜερίδεςServes 10
recipe image Κορμός σοκολάτας

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 50 γραμμάρια κακάο
  • 30 γραμμάρια νισεστέ
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, λιωμένο
  • Λίγο Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Βιτάμ κλασικό
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για τα μπισκουί σοκολάτας, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το νισεστέ και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με το λιωμένο Βιτάμ κλασικό. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα αντικολλητικό χαρτί, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το βάζουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε σε πάχος 0,5 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για τη γέμιση, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς παχύρρευστη μορφή. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε την κουβερτούρα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το προσθέτουμε στη χτυπημένη κρέμα και το ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Για τη σύνθεση, απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκουί, σε πάχος 0,5 cm, και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, πριν το κόψουμε.