Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ φράουλας

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ φράουλας

Υλικά

  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 αυγά
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 600 γραμμάρια φράουλες
  • 2 ζελέ φράουλας
  • Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί η μαρέγκα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σιγά και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ. Τέλος, ρίχνουμε Βιτάμ, το οποίο έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι της σούπας.
  2. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα δίσκο μεγέθους 22x27 εκατοστών, καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180°C.
  3. Αφαιρούμε το ψημένο κέικ και το βάζουμε, μαζί με το χαρτί ψησίματος, σε μια φόρμα για κέικ φρούτων 8x27 εκατοστών. Πιέζουμε τη ζύμη στη φόρμα, έτσι ώστε να μην ξεχειλίζει.
  4. Ετοιμάζουμε τη μους φράουλα. Διαλύουμε το ζελέ σε 1 ποτήρι βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τις μισές φράουλες και τις ανακατεύουμε με το διαλυμμένο ζελέ.
  5. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες στη φόρμα για το κέικ φρούτων και περιχύνουμε με τη μους. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για μια ώρα, για να δέσει.
  6. Αναποδογυρίζουμε το κέικ. Πρώτα αφαιρούμε τη φόρμα και, στη συνέχεια, το χαρτί. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη ή περιχύνουμε με σοκολάτα.