use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ με Κρυμμένη Καρδιά

Δες συνταγή για κέικ με κρυμμένη καρδιά και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνείς συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 2 ώρες 10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας25 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ με Κρυμμένη Καρδιά

Υλικά

Για το σοκολατένιο κέικ
  • 170 g Βιταμ (όχι από ψυγείο)
  • 240 g Ζάχαρη
  • 150 g Αυγά (3 αυγά)
  • 250 g Αλεύρι
  • 170 g Γάλα
  • 13 g Baking powder
  • 1 g Αλάτι
  • 1 κ.γ Εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 g Κακάο
Για την κρυμμένη καρδιά
  • 170 g Βιταμ (όχι από ψυγείο)
  • 240 g Ζάχαρη
  • 150 g Αυγά (3 αυγά)
  • 300 g Αλεύρι
  • 170 g Γάλα
  • 13 g Baking powder
  • 1 g Αλάτι
  • 1 κ.γ Εκχύλισμα βανίλιας
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

      Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε μια μακριά ορθογώνια φόρμα (30 εκατοστών περίπου).
      Για το σοκολατένιο κεικ
      1. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το Βιταμ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπάμε στο μίξερ με το φτερό ή στο χέρι με σύρμα μέχρι να αφρατέψει (για να χτυπήσουμε στο χέρι πρεπει να αφήσουμε το μίγμα από το προηγούμενο βράδυ εκτός ψυγείου)
      2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το μπείκινγκ πάουντερ
      3. Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν
      4. Αφού έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά.
      Για την κρυμμένη καρδιά
      1. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το Βιταμ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπάμε στο μίξερ με το φτερό ή στο χέρι με σύρμα μέχρι να αφρατέψει (για να χτυπήσουμε στο χέρι πρεπει να αφήσουμε το μίγμα από το προηγούμενο βράδυ εκτός ψυγείου)
      2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το μπείκινγκ πάουντερ
      3. Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν
      4. Αφού έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά
      5. Χρωματίζουμε το μείγμα με το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ξεκινάμε, ρίχνοντας μία μικρή ποσότητα και συνεχίζουμε να προσθέτουμε, μέχρι να πετύχουμε το χρώμα που επιθυμούμε).
      Για τη σύνθεση
      1. Αδειάζουμε το μείγμα για τις κρυμμένες καρδιές στην φόρμα ψησίματος και ψήνουμε στο φούρνο για 55 λεπτά περίπου (μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμο)
      2. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Όταν κρυώσει πλήρως, το κόβουμε σε δύο φέτες. Κόβουμε τις φέτες του κέικ σε σχήμα καρδιάς
      3. Παίρνουμε το μείγμα για το κέικ σοκολάτας και ρίχνουμε μικρή ποσότητα στη βάση της προετοιμασμένης φόρμας ψησίματος. Τοποθετούμε τις καρδιές στη σειρά μέσα στο μείγμα. Γεμίζουμε τη φόρμα με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, όπως και προηγουμένως
      Πως ξέρουμε αν το κέικ είναι έτοιμο; Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο με ένα ξύλινο καλαμάκι (οδοντογλυφίδα), τρυπώντας το κέικ. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και αφαιρούμε τη φόρμα