Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ με δαμάσκηνα

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 0 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ με δαμάσκηνα

Υλικά

  • 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βάζο μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1 πακέτο δαμάσκηνα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικινγκ πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το γάλα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο, τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο, αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
  4. Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Σερβίρεται με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.