use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Κέικ

Κέικ με δαμάσκηνα

  • Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
  • Μερίδες 10
recipe image Κέικ με δαμάσκηνα
Ingredients
  • 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βάζο μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1 πακέτο δαμάσκηνα
Execution
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικινγκ πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το γάλα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο, τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο, αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
  4. Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Σερβίρεται με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.