Κέικ
Κέικ καρότου
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες 10

Ingredients
- 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 μέτρια αυγά χτυπημένα
- 2 κουταλάκια αλεσμένη κανέλα
- 1/2 κουταλάκι αλεσμένο γαρύφαλλο
- 250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
- Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
- Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 1/2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
- Ζάχαρη άχνη, καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού σε λωρίδες, καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα
Execution
- ΧτυπάΜε το Βιτάμ, ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Ρίχνουμε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ στο μείγμα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με Βιτάμ μια φόρμα με σούστα 23 εκατοστών και την στρώνουμε με λαδόκολλα. Αλείφουμε με Βιτάμ και τη λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C (ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού, όταν βυθίζεται στο κέντρο του κέικ).
- Ξεφορμάρουμε το κέικ, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη, και γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς.

