Κέικ
Κέικ αμυγδάλου με γλάσο μαστίχας
Χρ. μαγειρέματος50 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 380 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 6 αυγά
- 100 ml γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας λικέρ Αmaretto
- 2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι Βανιλέτα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 150 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου
- 100 γραμμάρια υποβρύχιο με γεύση μαστίχα
- 20 ml νερό
- 3 κουταλιές της σούπας φιλέ αμυγδάλου (καβουρδισμένο ελαφρώς)
Execution
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Για το γλάσο, τοποθετούμε το υποβρύχιο σε ένα μπολ, το οποίο έχουμε τοποθετήσει επάνω σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (μπεν μαρί). Προσθέτουμε το νερό και περιμένουμε να ρευστοποιηθεί το μείγμα μας.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη για το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη και το Βιτάμ, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα, το λικέρ και το εσάνς πικραμύγδαλου.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη Βανιλέτα, και το μπέικινγκ πάουντερ.
- Στο τέλος, ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλέ στο μείγμα.
- Αλείφουμε μια φόρμα με Βιτάμ και την αλευρώνουμε ελαφρώς. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 175°C.
- Αφήνουμε το κέικ αμυγδάλου να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, γαρνίρουμε το κείκ με το γλάσο μαστίχας και ρίχνουμε από πάνω λίγο φιλέ αμυγδάλου.

