Κρέας
Κατσικάκι με αγκινάρες αυγολέμονο
Μερίδες 6

Ingredients
- 1 1/2 κιλό κατσίκι σε μερίδες
- 8 αγκινάρες (κατεψυγμένες)
- 3 πατάτες κομμένες
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε φέτες)
- 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ή μάραθος ψιλοκομμένος
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 μικρό ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
- 2 αυγά
Execution
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το Βιτάμ Culinesse και τσιγαρίζουμε το κρέας για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Παράλληλα, σε άλλο σκεύος σοτάρουμε με λίγο Βιτάμ Culinesse τις αγκινάρες, τις πατάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Όταν το κρέας μισοψηθεί, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά και λίγο ζεστό νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και τα λαχανικά.
- Τέλος, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού και μερικές κουταλιές ζουμί από το φαγητό.
- Περιχύνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε το φαγητό με τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και σερβίρουμε, όσο είναι ακόμη ζεστό.

