use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σιμιγδάλι

Δες συνταγή για παραδοσιακή, σιροπιαστή και αφράτη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι & Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ.
  • Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Υλικά

Ingredients
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασικό
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψυχα
  • 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • Φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
      2. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
      3. Προσθέτουμε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
      4. Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο Βιτάμ και απλώνουμε εκεί το μείγμα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
      5. Όταν η καρυδόπιτα βγει από το φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.