Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σιμιγδάλι
Δες συνταγή για παραδοσιακή, σιροπιαστή και αφράτη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι & Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ.
- Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
- Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
- 4 ποτήρια νερό
- 1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασικό
- 5 αυγά
- 250 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψυχα
- 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- Φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
Execution
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
- Προσθέτουμε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
- Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο Βιτάμ και απλώνουμε εκεί το μείγμα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
- Όταν η καρυδόπιτα βγει από το φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.