Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι
Χρόνος Μαγειρέματος35 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 10

Υλικά
- 4 ποτήρια νερό
- 1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασικό
- 5 αυγά
- 250 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψυχα
- 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- Φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
- Προσθέτουμε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
- Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο Βιτάμ και απλώνουμε εκεί το μείγμα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
- Όταν η καρυδόπιτα βγει από το φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.