use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κανελάτα Σιροπιαστά Μπισκοτάκια

Δες συνταγή για κανελάτα σιροπιαστά μπισκοτάκια με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 42 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • Μερίδες20
recipe image Κανελάτα σιροπιαστά μπισκοτάκια

Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • Αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
  • 1 λαδόκολλα
  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • Φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού (από 1 πορτοκάλι)

      Εκτέλεση

      1. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Μετά, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να απορροφηθούν.
      2. Βγάζουμε τότε το μπολ από το μίξερ, ρίχνουμε την κανέλα και το μπέικινγκ πάουντερ, ανακατεύουμε μια δόση και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, ζυμώνοντας, μέχρι να ενωθούν σε μαλακή ζύμη.
      3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη, κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομματάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
      4. Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και τα σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού.
      5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βουτάμε τα μπισκοτάκια λίγα-λίγα στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και, μετά, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε σχάρα ζαχαροπλαστικής, για να κρυώσουν.