use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γλύκισμα φούρνου με βερίκοκο

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Γλύκισμα φούρνου με βερίκοκο

Υλικά

Ingredients
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κοφτή κουταλιά μπέικινγκ πάουντερ
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό κομμένο σε κύβους
  • 1 φακελάκι βανιλέτα
  • Σαντιγί
  • 1 1/2 ποτήρια σκληρό αλεύρι
  • 1 κονσέρβα βερίκοκα κομπόστα
  • Ελάχιστο αλάτι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Xτυπάμε το Βιτάμ στο μίξερ ή με το σύρμα και ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη και τα αυγά ένα-ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και αφράτο.
      2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Αφού πρώτα ρίξουμε στο μπολ τη βανιλέτα, προσθέτουμε το κοσκινισμένο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα, ενώ ανακατεύουμε απαλά.
      3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι No26, αλειμμένο με Βιτάμ, ή σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25 εκατοστών και το ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
      4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι με την άλλη μισή ζάχαρη και τη γαρνιτούρα, στραγγίζουμε τα βερίκοκα και προσθέτουμε στο σιρόπι τους τη ζάχαρη. Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
      5. Μόλις το γλύκισμα φούρνου ψηθεί, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
      6. Τέλος, περιχύνουμε το γλύκισμα φούρνου με το σιρόπι και το γαρνίρουμε με τα βερίκοκα και τη σαντιγί.