Γλυκά και ζαχαρωτά
Γλύκισμα φούρνου με βερίκοκο
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές γάλα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 4 κουταλιές κονιάκ
- 1 κοφτή κουταλιά μπέικινγκ πάουντερ
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό κομμένο σε κύβους
- 1 φακελάκι βανιλέτα
- Σαντιγί
- 1 1/2 ποτήρια σκληρό αλεύρι
- 1 κονσέρβα βερίκοκα κομπόστα
- Ελάχιστο αλάτι
Execution
- Xτυπάμε το Βιτάμ στο μίξερ ή με το σύρμα και ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη και τα αυγά ένα-ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και αφράτο.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Αφού πρώτα ρίξουμε στο μπολ τη βανιλέτα, προσθέτουμε το κοσκινισμένο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα, ενώ ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι No26, αλειμμένο με Βιτάμ, ή σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25 εκατοστών και το ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι με την άλλη μισή ζάχαρη και τη γαρνιτούρα, στραγγίζουμε τα βερίκοκα και προσθέτουμε στο σιρόπι τους τη ζάχαρη. Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Μόλις το γλύκισμα φούρνου ψηθεί, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Τέλος, περιχύνουμε το γλύκισμα φούρνου με το σιρόπι και το γαρνίρουμε με τα βερίκοκα και τη σαντιγί.

