use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Λαχανικά

Γεμιστά κολοκυθάκια με ανθότυρο και ανάμεικτα λαχανικά

  • Μερίδες 8
recipe image Γεμιστά κολοκυθάκια με ανθότυρο και ανάμεικτα λαχανικά
Ingredients
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια (χωρίς σπόρους)
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100 γραμμάρια φρέσκος αρακάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 40 τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 10 γραμμάρια φρέσκος, πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 20 γραμμάρια δυόσμος
  • Aλάτι
  • Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
  1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος.
  2. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βγάζουμε τους σπόρους, αν υπάρχουν. Αφαιρούμε κατά μήκος λίγο από τη ράχη του κολοκυθιού, ώστε να πατάει καλά στο ταψί, και τοποθετούμε με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω.
  3. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα σκεύος και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν, μαζί με τη μισή ποσότητα Βιτάμ.
  4. Βράζουμε τα λαχανικά, έως ότου μαλακώσουν, και μετά τα σουρώνουμε, ρίχνοντας τρεχούμενο νερό, για να κρυώσουν.
  5. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα λαχανικά, το ανθότυρο, το υπόλοιπο Βιτάμ, το αυγό και το δυόσμο και ρίχνουμε ανάλογο αλατοπίπερο.
  6. Πλάθουμε τη γέμιση και την τοποθετούμε κατά μήκος του άδειου κολοκυθιού. Τα γεμίζουμε όλα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.
  8. Τέλος, σερβίρουμε, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.