Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Εύκολη μπουγάτσα
Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
Μερίδες12
Υλικά
Ingredients
6 φύλλα κρούστας
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
200 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1 στικ βανιλίνη
Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Execution
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
Χρησιμοποιούμε ένα ταψί 20 εκατοστών, το οποίο έχουμε αλείψει με αρκετή ποσότητα από το λιωμένο Βιτάμ. Με το υπόλοιπο ραντίζουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε σουρωτά στο ταψί. Ψήνουμε τα για 20 λεπτά στις αντιστάσεις και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και σιγοβράζουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα (δεν θα πήξει εντελώς, οπότε μόλις κοχλάσει αποσύρουμε).
Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα και ψήνουμε ξανά για περίπου 30 λεπτά.