Γλυκά και ζαχαρωτά
Εύκολη μπουγάτσα
Χρ. μαγειρέματος50 λεπτά
Μερίδες 12

Ingredients
- 6 φύλλα κρούστας
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Υλικά για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 20 γραμμάρια αλεύρι
- 40 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 στικ βανιλίνη
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
- 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Execution
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
- Χρησιμοποιούμε ένα ταψί 20 εκατοστών, το οποίο έχουμε αλείψει με αρκετή ποσότητα από το λιωμένο Βιτάμ. Με το υπόλοιπο ραντίζουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε σουρωτά στο ταψί. Ψήνουμε τα για 20 λεπτά στις αντιστάσεις και ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και σιγοβράζουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα (δεν θα πήξει εντελώς, οπότε μόλις κοχλάσει αποσύρουμε).
- Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα και ψήνουμε ξανά για περίπου 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.

