Εργολάβοι με κρέμα
Χρόνος Μαγειρέματος18 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 12

Υλικά
- 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
- 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 ασπράδια
- 1 βανίλια
- 100 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο (εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Βιτάμ Βούτυρο soft)
- 120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ ή κονιάκ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Στο μίξερ χτυπάμε σε αφράτη και σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι. Προσθέτουμε τμηματικά την άχνη ζαχαρη και σταματάμε το χτύπημα.
- Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, ενσωματώνουμε την αμυγδαλόψιχα. Θα αποκτήσουμε μία σφιχτή ζύμη, την οποία αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα, βάρους 18-20 γραμμαρίων το καθένα, και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 175°C για 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και τα αφηνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Στο μίξερ αφρατεύουμε το Βιτάμ Βούτυρο για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Γεμίζουμε κάθε έναν από τους εργολάβους με την κρέμα, ενώνοντας δύο μαζί.