Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Εργολάβοι με κρέμα

  • Χρόνος Μαγειρέματος18 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες12
recipe image Εργολάβοι με κρέμα

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο (εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν: Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι ή Βιτάμ με γιαούρτι)
  • 120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ ή κονιάκ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ χτυπάμε σε αφράτη και σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι. Προσθέτουμε τμηματικά την άχνη ζαχαρη και σταματάμε το χτύπημα.
  2. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, ενσωματώνουμε την αμυγδαλόψιχα. Θα αποκτήσουμε μία σφιχτή ζύμη, την οποία αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα, βάρους 18-20 γραμμαρίων το καθένα, και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήνουμε στους 175°C για 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και τα αφηνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  6. Στο μίξερ αφρατεύουμε το Βιτάμ για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Γεμίζουμε κάθε έναν από τους εργολάβους με την κρέμα, ενώνοντας δύο μαζί.