Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Cupcakes καρύδας
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες12
Υλικά
Ingredients
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
150 ml γάλα φρέσκο
5 μέτρια αυγά
250 γραμμάρια Βιτάμ Soft
350 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά μπέικινγκ πάουντερ
1 βανίλια
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια Βιτάμ Soft
530 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Ινδική καρύδα τριμμένη & διάφορα κόκκινα φρούτα για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Execution
Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ, μέχρι να ασπρίσει και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί, να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες των cupcakes και μοιράζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τις μεταλλικές φορμίτσες και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε στο μίξερ τα Βιτάμ, για λίγα λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και χαμηλώνουμε ταχύτητα (τόσο, ώστε να μην φέυγει από το μίξερ). Χτυπάμε, μέχρι η ζάχαρη να ενσωματωθεί με το Βιτάμ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο ή σγουρό κορνέ. Διακοσμούμε τα κεικάκια με την κρέμα και, αν θέλουμε, ποασπαλίζουμε με την ινδική καρύδα και τα φρούτα.