Κέικ
Cupcakes καρύδας
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες 12

Ingredients
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
- 150 ml γάλα φρέσκο
- 5 μέτρια αυγά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ Soft
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά μπέικινγκ πάουντερ
- 1 βανίλια
- 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια Βιτάμ Soft
- 530 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- Ινδική καρύδα τριμμένη & διάφορα κόκκινα φρούτα για διακόσμηση (προαιρετικά)
Execution
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ, μέχρι να ασπρίσει και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί, να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες των cupcakes και μοιράζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τις μεταλλικές φορμίτσες και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε στο μίξερ τα Βιτάμ, για λίγα λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και χαμηλώνουμε ταχύτητα (τόσο, ώστε να μην φέυγει από το μίξερ). Χτυπάμε, μέχρι η ζάχαρη να ενσωματωθεί με το Βιτάμ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο ή σγουρό κορνέ. Διακοσμούμε τα κεικάκια με την κρέμα και, αν θέλουμε, ποασπαλίζουμε με την ινδική καρύδα και τα φρούτα.

