Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Crumble με φρούτα
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα
1 ποτήρι καθαρισμένες φρέσκιες φράουλες ή άλλα φρούτα του δάσους
80 γραμμάρια πολύ ψιλή ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
150 γραμμάρια Βιτάμ soft
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Βιτάμ soft για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση
Execution
Για την προετοιμασία της φόρμας: αλείφουμε με μπόλικο Βιτάμ soft ένα πυρίμαχο σκεύος. Αναμειγνύουμε όλα τα φρούτα με τη μισή ψιλή λευκή ζάχαρη και τα βάζουμε στο σκεύος.
Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και την υπόλοιπη λευκή ζάχαρη. Προσθέτουμε το Βιτάμ με τη βανίλια και τρίβουμε με την άκρη των δακτύλων μας, ώσπου να γίνει ένα μείγμα, του οποίου η υφή του μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
Πασπαλίζουμε το μείγμα αυτό επάνω από τα φρούτα και τα σκεπάζουμε εντελώς. Ψήνουμε για 45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C, ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να αρχίσουν να βγαίνουν οι χυμοί των φρούτων στην επιφάνεια. Το σερβίρουμε ζεστό με παγωτό ή το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε με σαντιγί.