Κέικ
Crumble με φρούτα
Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα
- 1 ποτήρι καθαρισμένες φρέσκιες φράουλες ή άλλα φρούτα του δάσους
- 80 γραμμάρια πολύ ψιλή ζάχαρη
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- Βιτάμ soft για το άλειμμα της φόρμας
Execution
- Για την προετοιμασία της φόρμας: αλείφουμε με μπόλικο Βιτάμ soft ένα πυρίμαχο σκεύος. Αναμειγνύουμε όλα τα φρούτα με τη μισή ψιλή λευκή ζάχαρη και τα βάζουμε στο σκεύος.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και την υπόλοιπη λευκή ζάχαρη. Προσθέτουμε το Βιτάμ με τη βανίλια και τρίβουμε με την άκρη των δακτύλων μας, ώσπου να γίνει ένα μείγμα, του οποίου η υφή του μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
- Πασπαλίζουμε το μείγμα αυτό επάνω από τα φρούτα και τα σκεπάζουμε εντελώς. Ψήνουμε για 45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C, ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να αρχίσουν να βγαίνουν οι χυμοί των φρούτων στην επιφάνεια. Το σερβίρουμε ζεστό με παγωτό ή το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε με σαντιγί.

