Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Βοδινό φιλέτο ψητό
Μερίδες6
Υλικά
Ingredients
2 κουταλιές σκόνη ζωμού βοδινού
1 1/2 κιλό φιλέτο βοδινό
200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Διπλώνουμε τη λεπτή άκρη του βοδινού φιλέτου, το δένουμε με σπάγκο, το βάζουμε σε ένα ταψάκι, το περιχύνουμε με λίγο Βιτάμ Culinesse και το ψήνουμε για 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 230°C.
Πασπαλίζουμε το ψητό βοδινό φιλέτο με το σπιτικό ζωμό και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου σε μέτρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά περίπου, περιχύνοντας το κρέας κάθε 10 λεπτά με το Bιτάμ Culinesse. (Αν δεν το θέλουμε πολύ ψημένο, υπολογίζουμε 10-12 λεπτά για κάθε μισό κιλό και το αφήνουμε να ψηθεί ως το τέλος σε δυνατό φούρνο, περιχύνοντας με λίγο Bιτάμ Culinesse.)