Βασιλόπιτα με σοκολάτα
Χρόνος Μαγειρέματος1 hr 15 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 10

Υλικά
- 350 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 50 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
- 30 γραμμάρια κονιάκ ή μαύρο ρούμι
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 100 γραμμάρια διάφορα αποξηραμένα φρούτα
- 50 γραμμάρια σταφίδα μαύρη και ξανθιά
- 1 ασπράδι αυγού
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ την αμυγδαλόπαστα με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
- Στο μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και της αμυγδαλόπαστας.
- Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ρούμι και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικινγκ πάουντερ.
- Περνάμε τα ξερά φρούτα και τις σταφίδες από το ασπράδι, μετά, τα περνάμε από λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, το οποίο να καλύπτει τα τοιχώματα και να προεξέχει 4 εκατοστά.
- Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε, αφού κρυώσει.