Κέικ
Ατομικά κέικ με κεράσι
Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια λευκά αμύγδαλα (ανάλατα, σε σκόνη)
- 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 60 γραμμάρια kirsh
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια φρέσκα κεράσια (χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση ή 200 γραμμάρια σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια)
Execution
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το Βιτάμ, ανακατεύοντας με μια πλαστική κουτάλα.
- Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ κοσκινισμένα και, στο τέλος, το kirsh, ανακατεύοντας απαλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε 10-12 ατομικές φόρμες και τις γεμίζουμε έως τη μέση.
- Βάζουμε από 2-3 κεράσια σε κάθε φόρμα (ή 2-3 κομμάτια σοκολάτας) και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

