Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αργοψημένη παντσέτα με παντζάρια, καρότα και βινεγκρέτ πορτοκαλιού

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 30 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Αργοψημένη παντσέτα με παντζάρια, καρότα και βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Υλικά

  • 1 παντσέτα ολόκληρη, βάρους 1 κιλού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορος
  • 1 κουταλιά της σούπας αστεροειδή γλυκάνισο, σπασμένο
  • 400 γραμμάρια καρότα μικρά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 50 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 400 γραμμάρια παντζάρια μικρά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δεντρολίβανο
  • Θυμάρι
  • 100 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού
  • 20 γραμμάρια χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 50 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 300 γραμμάρια ελαιόλαδο
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για την παντσέτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC. Μαρινάρουμε την παντσέτα με το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και την τοποθετούμε στον φούρνο, επάνω σε μια σχάρα με ταψί, για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1-1,5 ώρα.
  2. Πλένουμε καλά τα καρότα και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε ένα τηγάνι με 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη Βιτάμ Cremefine και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο μαζί με την πανσέτα για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα κλείνουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο μαζί με Βιτάμ, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Ψήνουμε στον φούρνο μαζί με την παντσέτα για 1 ώρα περίπου. Τα καθαρίζουμε αφού ψηθούν.
  4. Για τη βινεγκρέτ, ομογενοποιούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
  5. Σερβίρουμε την παντσέτα σε κομμάτια και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ στα λαχανικά.