Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ανοιχτή τυρόπιτα με ανθότυρο και λιαστή τομάτα

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Ανοιχτή τυρόπιτα με ανθότυρο και λιαστή τομάτα

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 400 γραμμάρια τριμμένο ανθότυρο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
  • 200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 500 ml κρέμα γάλακτος Βιτάμ 15% λιπαρά
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε τη μισή ποσότητα Βιτάμ σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι, για να μην μας φουσκώσει.
  2. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο Βιτάμ μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.