Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Ανοιχτή τυρόπιτα με ανθότυρο και λιαστή τομάτα
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
1 πακέτο σφολιάτα
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
400 γραμμάρια τριμμένο ανθότυρο
1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
500 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά χτυπημένα
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Λιώνουμε τη μαργαρίνη Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε τη μισή ποσότητα Βιτάμ σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι, για να μην μας φουσκώσει.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο Βιτάμ μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.