Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Αλμυρό cheesecake με κρέμα φέτας και ανθότυρου με μαρμελάδα ντομάτας
Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
Μερίδες82
Υλικά
Υλικά για τη βάση
1 πακέτο ντακάκια ολικής αλέσεως
1 συσκευασία Βιτάμ Soft
1 τσέρκι με διάμετρο 26x4 εκατοστά
90 ml γάλα
Υλικά για την κρέμα φέτας
500 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
350 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
250-300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
80 ml κρέμα γάλακτος
Aνάλογο πιπέρι
Υλικά για τη μαρμελάδα ντομάτας
600 γραμμάρια ψιλοκομμένο ντοματάκι με χυμό ντομάτας
250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στην μέση
300 γραμμάρια γλυκόζη
600 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/4 από φρέσκο λεμόνι
1 πρέζα από τριμμένο κύμινο, πάπρικα γλυκιά, κόλιανδρο, πιπέρι μαύρο
50 γραμμάρια Βιτάμ Soft
Εκτέλεση
Για την προετοιμασία της βάσης
Ρίχνουμε τα ντακάκια μέσα στον κάδο ενός μπλέντερ και τα τρίβουμε, μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα θρυμματισμένα ντακάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο.
Πλάθουμε το μείγμα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και, κατόπιν, παίρνουμε μία πιατέλα και βάζουμε επάνω της ένα τσέρκι ή μία φόρμα χωρίς πάτο. Στρώνουμε το μείγμα, φτιάχνοντας μία βάση.
Τοποθετούμε τη βάση μέσα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
Για την προετοιμασία της κρέμας
Μέσα στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, το τριμμένο ανθότυρο, το γιαούρτι και το ανάλογο πιπέρι.
Χτυπάμε δυνατά, μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα και, αν είναι περισσότερο σφιχτό από όσο θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος και να συνεχίσουμε το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψει περισσότερο η κρέμα των τυριών.
Κατόπιν, ρίχνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα από το μείγμα των τυριών μέσα στην βάση που έχουμε φτιάξει με τον τριμμένο ντάκο και τοποθετούμε τη βάση ξανά μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει καλά.
Για την προετοιμασία της μαρμελάδας
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα ντοματίνια και το Βιτάμ Soft.
Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει η μαρμελάδα, μέχρι να δέσει.
Τέλος, 5 λεπτά πριν αποσύρουμε τη μαρμελάδα από την εστία μας, ρίχνουμε τα ντοματίνια και το Βιτάμ και αφήνουμε να πάρουν μία βράση, μέχρι να γλασάρουν και να μαλακώσουν τα ντοματίνια και το Βιτάμ Soft να δώσει γυαλάδα στη μαρμελάδα
Τρόπος σερβιρίσματος
Βγάζουμε από το ψυγείο το αλμυρό cheesecake και με ένα μαχαίρι ξακρίζουμε γύρω-γύρω το τσέρκι και το αφαιρούμε.
Τέλος, περιχύνουμε μία ποσότητα της μαρμελάδας ντομάτας μαζί με μερικά ντοματίνια και την υπόλοιπη ποσότητα που μας περισσεύει τη φυλαμε μέσα σε ένα παστεριωμένο, γυάλινο βάζο για την επόμενη φορά.