Γλυκά και ζαχαρωτά
Τούρτα ναυτάκι
Μερίδες 10

Ingredients
- 375 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 4 ποτήρια ζάχαρη άχνη
- 1/4 ποτήρι γάλα
- 5 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
- 2 μικρά αυγά
- 3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 1 λίτρο γάλα
- 1 ερμόλ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- Αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
- Τρούφα σοκολάτα
- 300 γραμμάρια έτοιμη σαντιγί
- Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 300 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο
Execution
- Για να φτιάξουμε την άσπρη κρέμα, βάζουμε το ερμόλ και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο, τουλάχιστον 2 μέρες πριν, γιατί πρέπει να είναι πολύ παγωμένα όταν θα χτυπηθούν.
- Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ, μόνο του, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Για να φτιάξουμε την σοκολατένια κρέμα, βάζουμε σε ένα μίξερ το Βιτάμ, την άχνη, το κακάο, τα αυγά και το γάλα (κρατάμε λίγο γάλα, για να μουσκέψουμε τα μπισκότα).
- Αφού ζεστάνουμε λίγο γάλα, βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μία πιατέλα ή ένα πυρέξ. Από πάνω βάζουμε τη μισή σοκολατένια κρέμα και πασπαλίζουμε με τρούφα ή αμύγδαλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μπισκότα και βάζουμε την άσπρη κρέμα από επάνω.
- Καλύπτουμε με το τελευταίο πακέτο από τα μπισκότα, βάζουμε την άλλη μισή σοκολατένια κρέμα και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τρούφα ή αμύγδαλα.
- Με το τριμμένο μπισκότο καλύπτουμε τη μισή τούρτα και στην άλλη μίση στρώνουμε την έτοιμη σαντιγί, την οποία θα ανακατέψουμε με λίγες μπλέ σταγόνες.
- Τέλος, διακοσμούμε την τούρτα ναυτάκι με καραμελάκια και μικρά παιχνιδάκια.

